3 důvody proč se vaší firmě hodí vlastnit firemní token na Blockchainu

3. 4. 2022
 Přehrát audiostopu

V dnešní pohnuté době postižené Covidem, válkou, inflací, probíhající krizí odběratelsko-dodavatelských vztahů a cenovou nestabilitou je zřejmé, že se nacházíme uprostřed faktické změny naší společnosti. Věci, které fungovaly poslední desetiletí, již fungovat v budoucnu možná nebudou tak, jak jsme byli doposud zvyklí.

3 důvody

Jedním z oborů, které projdou změnou, může být i svět financí, a to také segment věnujícímu se práci s kapitálem. Pokračující technologická evoluce, která umožňuje transparentně a v souladu s bezpečnostnímí principy firmám pracovat decentralizovaně s financemi i kapitálem, si svou cestu již nachází. Podobně i běžní lidé ve světle klesající hodnoty úspor hledají možnosti, jak své bohatství v čase uchovat. Proto by zodpovědně uvažující majitelé firem měli již dnes sledovat možnosti i alternativní produkty, které tyto nově vznikající potřeby umožňují efektivně a v souladu s platnými zákony uspokojovat. Jednou z možností moderního financování firmy je propojení se s uživateli prostřednictvím digitálního tokenu v otevřené účetní knize, tzv. blockchainu.

Zde jsou 3 důvody proč vlastnit firemní token a zápis na Blockchainu Genesis.

XIXOUT

1. firma vytvoří svou komunitu

Vydáním vlastního digitálního tokenu získává firma přístup jak k finančnímu kapitálu, tak uživatelům. Současně s tím vede firemním tokenem do nového digitálního prostředí své zaměstnance, obchodníky, právníky, poradce, bankéře, akcionáře i investory. Vytváří se tím synergie při kterých vzniká firemní komunita, tzv. tokenholderů (držitelů tokenů). Jelikož vlastníci tokenů mají přístup k informacím a datům firmy jejichž token vlastní, přirozeně s firmou komunikují a podporují ji. K tomu slouží komunitní síť XIXOUT (www.xixout.com). XIXOUT propojuje uživatele a firmy tokenizované přes XIXOIO, kteří mohou komunikovat v uzavřeném prostředí, do kterého se dostane jen ten, kdo konkrétní token té které firmy vlastní. Například tokenholdeři můžou dostat exkluzivní informace dopředu, přístup k betaverzím produktů a mnoho dalšího nad rámec běžných ekonomických či právních závazků, které má vůči tokenholderům firma. Tím se dále prohlubuje vztah mezi firmou i uživateli. Tokenholdeři tak nejen, že firmě poskytují kapitál, ale zároveň jsou jejími fanoušky. Pokud se tokenu daří, tokenholdeři firmu také organicky doporučují. V jednom ekosystému se tak propojují firmy, které sdílejí komunity fanoušků i zákazníků. Díky synergiím dochází k unikátnímu komunitnímu spojení, ze kterého těží jak firmy, tak jednotlivci.

GENESIS Ready

2. firma vstoupí na moderní trh

Díky technologii blockchainu může firma veškeré transakce a závazky plynoucí z emise firemních tokenů transparentně a nesmazatelně zapsat do otevřené účetní knihy. Správnost a bezpečný zápis transakcí ověřují validátoři. Validátoři jsou firmy s reputací, kteří mají dohled nad správou tzv. permissioned Blockchainu Genesis (www.blockgns.com). Tento druh blockchainu funguje v souladu s demografickými zvyklostmi, platnými zákony a ochranou. Důležitým faktem je, že permissioned blockchain dodržuje striktně pravidla AML/ KYC a všechny firmy i jejich tokeny jsou ověřeny a doplněny produktovými podmínkami. Současně jsou ověřeny také identity všech, kteří se v tomto moderním digitálním prostředí pohybují. Díky firemnímu tokenu jsou firmy schopny uzavírat digitální kontrakty, tzv. smart contracty. Smart contracty jsou chytré smlouvy integrované do firemních tokenů. Veškeré závazky plynoucí z držení tokenů (jako např. podíl na tržbách či zisku firmy), jsou vypořádávány automaticky. Firma tak může své tokeny nabidnout na burze a směnit je za kapitál na novém trhu. Novém, alternativním trhu, který bude možná diky tomu co se kolem nás v dnešní době děje brzy trhem dominantním.

Block ID eIDAS trust

3. firma získá nové zákazníky

Pokud vaše firma získá tokeny přes XIXOIO, může je podobně jako historicky první tokenizovaná společnost SimpleCell, v demoverzi, směnit za 1 Kč na moderním trhu s novými uživateli (www.xixoio.com/projekt-simplecell). Vše je bezpečné a v souladu s pravidly AML/KYC. Jedině tak je možné veškeré procesy transparentně doložit a diskutovat s každým, kdo o jejich kontrolu projeví zájem. Nové uživatele evidujete nefalzifikovatelným zapisem na permissioned Blockchainu Genesis a setkáváte se s nimi ve vaší uzavřené firemní komunitní sekci na komunitní síti XIXOUT. Bude-li vaše firma s uživateli poctivě komunikovat, vytvoříte vztah. Vztah podobný tomu, který firmy vytvářely s novými zákazníky v moderním prostředí tehdy rodícího se internetu již před třiceti lety. Jakmile ke svému firemnímu tokenu přidáte podkladové aktivum ve formátu projektu, produktu, funkční služby, MVP či produkce, přeměníte uživatele v tokenhodera. Tokenholder má přehled o tom co děláte, protože sleduje vývoj projektů vaší firmy, jejíž tokeny vlastní. Jakmile projekty vstoupí do MVP fáze, získáte z komunity tokenholderů nové zákazníky.

Jeden, dva, tři.. jako před třiceti lety

Před třiceti lety byly jako první na internetu nejprogresivnější firmy. Bylo to v dobách, kdy drtivá většina z nás nevlastnila ani telefonní linku, natož počítač. Přesto webová stránka a email bylo něco, co firmám přineslo významné výhody, pokud byly mezi prvními. Dnes je to podobné s digitálním tokenem a komunitou. Žijeme ve sdílené době plné informací a proto je dalším evolučním posunem přesun firemních hodnot do transparentního a bezpečného digitálního prostřetí ve kterém se firmy potkávají se svými uživateli. K tomu se jim hodí digitální token. Vlastnictvím firemního digitálního tokenu získá vaše firma komunitu a vstoupí na moderní trhy na kterých osloví nové zákazníky.

Už má vaše firma vlastní digitální token? Pokud ne, objednejte si jej přes formulář níže.