Je XIXOIO krypto?

13. 9. 2022

Jednoduše řečeno? Ne. A to i když používáme technologii blockchainu známou právě ze světa kryptotechnologií. Tato odpověď je možná překvapivá vzhledem k tomu, co jste si o nás mohli poslední měsíce číst v médiích, ale po přečtení následujících řádků to snad bude jasnější.

XIXOIO není krypto

Nejprve si ale musíme definovat, proti čemu se vlastně vymezujeme. Všechny nejznámější kryptoměny jsou jak již název napovídá MĚNY. Tedy v zásadě účetní jednotky pro kvantifikaci hodnoty reálných statků. A hodnotu těchto měn určuje nabídka a poptávka na trhu. Euro stojí někdy 24 a někdy 28 českých korun podle toho, jaká je ekonomická situace v jednotlivých zemích (kolik se dané měny poptává) a politika centrálních bank, které tyto měny vydávají (kolik se jich “tiskne”). Podle toho se lidé na celém světě rozhodují, jestli nakupují více eura nebo koruny a podle toho se vytváří jejich rovnovážná cena. A stejné je to i u nejznámějších kryptoměn. Ethereum, BNB, Solana a další fungují tak, že se jejich prostřednictvím vyrovnávají závazky v daných ekosystémech. Když kupujete NFT, nejčastěji za něj platíte Ethereem (nebo Solanou), jakékoliv poplatky v rámci největší burzy na světě Binance se hradí v BNB coinu atd. Většina nejznámějších kryptoměn se tak snaží v zásadě vytvářet jiné (dle jejich tvůrců lepší) peníze, než které používáme v běžném platebním styku. V konečném dusledku jsou to ale jen čísla na displeji bez reálného podkladového aktiva. Stejně jako klasické měny, které již 50 let nejsou kryty zlatem.

XIXOIO ale nevytváří vlastní měnu ani nechce změnit celý finanční systém. XIXOIO emituje digitální aktiva (tokeny) vázané na reálná aktiva (firmy, nemovitosti, stroje atd.) a tyto tokeny zapisuje na blockchain. Můžete si to představit trochu jako digitální akcie firmy. Zápis do blockchainu je tak téměř to jediné, co nás s kryptoměnami spojuje.

Proč ale blockchain používáme? Protože chceme obchodovat s regulovanými aktivy a to budou v budoucnu dle regulace EU jen tokeny ukládané na regulované blockchainy jako je náš Blockchain Genesis.

Jednoduše řečeno XIXOIO svůj byznys staví na tradičních obchodních postupech, demografických zvyklostech a lidských hodnotách, ale doplňuje je o možnosti, které kryptotechnologie nabízí.

Pevný fundament

Jak již bylo několikrát zmíněno, hodnota XIXOIO, respektive Tokenu XIX, nestojí na spekulativní nabídce a poptávce, ale na fundamentu, který lze rozdělit na 2 části. Za prvé: XIXOIO je ekosystém, kde tradiční firmy a projekty získávají chytrý kapitál od uživatelů skrze emisi vlastních tokenů navázaných na konkrétní tradiční aktiva. Výměnou za to XIXOIO získá 30 % ze všech emitovaných tokenů. To znamená, že fundamentem tvořícím skutečnou hodnotu XIXOIO (respektive Tokenu XIX) jsou konkrétní tokenizované firmy a jejich aktiva. Za druhé: Kromě samotné emise tokenů buduje XIXOIO i celý transakční ekosystém včetně vlastní směnárny a burzy, kde lze tyto tokeny prodávat, směňovat, převádět, z čehož získává XIXOIO poplatky.

Ověřená identita=příprava na budoucí regulaci

Celý Blockchain Genesis je koncipován jako permissioned blockchain. To znamená, že zapisovat do něj transakce mohou jen uživatelé, kteří projdou klasickým KYC (Know Your Customer) procesem, tedy ověřením identity na základě poskytnutých dokladů. Co z toho plyne? Že celý ekosystém XIXOIO je připraven na právě se tvořící regulaci kryptoaktiv na úrovni EU, která přesně míří tímto směrem. Pseudonymita veřejných blockchainů, kde není možné přímo zajistit identifikaci protistran transakcí, je trnem v oku všem regulátorům. A není se čemu divit. Jak jinak chcete bránit praní špinavých peněz a legalizaci výnosů z trestné činnosti, když nelze zjistit, kdo a komu co posílá.

My tento vývoj předvídali, takže zatímco ostatní budou složitě vymýšlet řešení, jak plánované regulaci vyhovět, my jsme na ní ready od začátku.

Komunita a odpovědnost

S ověřenou identitou se nepojí jen výhody spojené s regulací. Má i konkrétní byznysové výhody. Zvyšuje totiž důvěru mezi jednotlivými účastníky trhu. Díky ní tak má každý, kdo kupuje tokeny přes XIXOIO, garantované, kdo se nachází na druhé straně transakce. Díky tomu může na komunitní síti XIXOUT vznikat reálná komunita ověřených uživatelů bez existence fake účtů a botů.

Abychom to shrnuli v pár větách - XIXOIO není klasický emitent kryptoměny, protože i když využívá technologii blockchainu, tak to dělá v respektu k regulátorům, ověřuje své uživatele a má konkrétní fundamentální vnitřní hodnotu v podílu na byznysu tokenizovaných firem a infrastruktuře na směnu a emisi tokenů. Není to zkrátka další spekulativní coin, jehož hodnotu krátkodobá poptávka vystřelí “na měsíc”, ale tradiční obchodní firma využívající moderní technologie.

Více informací o infrastruktuře XIXOIO, tokenizovaných firmách, regulacích, právě probíhajících IPCO a pořadech vytvářených pro naši komunitu získáte zdarma na Komunitní síti pro firmy XIXOUT.COM.